Palmu eļļa daudzos pārtikas produktos ! Vai ir pamats uztraukumam ?



Kaut arī šis raksts Jums apgalvos pretējo, ieteiktu neuzticēties rakstītajam !

http://apollo.tvnet.lv/zinas/palmu-ella-daudzos-partikas-produktos-vai-ir-pamats-uztraukumam/671963

Vienīgais palmu eļļas pluss ir tās lētums, tāpēc ražotāji to izmanto visur, kur vien vajadzīgas taukvielas. Te tiek runāts par čipšiem un cepumiem, bet tas ir nieks, jo palmu eļļu var sastapt praktiski visos konditorijas izstrādājumos (tortes, kūkas, vafeles, cepumi, maize u.c.), sausajās brokastīs un musli, saldējumā, arī visos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ēdienu gatavošanā, mazuļu pārtikā, sausajos mātes piena aizvietotājos u.c.

Lai ilgāk glabātos, palmu eļļa tiek hidrogenēta uz toksiskiem niķeļa katalizatoriem ar ūdeņradi piesātinot taukskābju dubultās saites, tādejādi taukskābes no nepiesātinātām kļūst piesātinātas. Šīs piesātinātās lielmolekulārās taukskābes neveido kompleksus ar olbaltumiem un izgulsnējās uz asinsvadu sieniņām, ar laiku tos aizverot pilnībā, kas noved pie paaugstinata holesterīna līmeņa asinīs, veicina aterosklerozes veidošanos, asinsvadu trombozes, sirds asinsvadu sistēmas slimības, kā rezultātā arī pie sirds infarkta, insulta un nāves.

Palmu skābes triglicerīdi ietekmē piena produktu, kuru ražošanā tie tiek izmantoti, grūtu kūstamību. Šī eļļa kūst tikai apmēram 42C temperatūrā, tāpēc nonākot organismā siltā veidā, tai praktiski nav nekādu izredžu tikt izvadītai, jo kā zinams, vesela cilvēka normālā ķermeņa temperatūra normālos apstakļos neparsniedz 38,5C, savukārt nonākot organismā istabas temperatūrā, tā rada nopietnu zarnu trakta piesārņojumu, gremošanas traucējumus, izsauc vēzi. 
Komentāri (0)  |  2015-02-04 23:30  |  Skatīts: 892x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ